Българка мечтае отново да чуе „мамо”! 6-годишният й син се нуждае от нашата помощ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едно прекрасно дете от Асеновград има нужда от помощ.

Дани е роден напълно здрав, но една ваксина влошава много сериозно състоянието му. Майката на това дете е един талантлив творец и добър човек. Самата тя неведнъж е била инициатор за благотворителни кампании, активно е агитирала и е участвала в тях. В името на други. За шанс. За живот. Сега тя има нужда от нашата подкрепа. Всяка помощ е добре дошла! Нека не оставяме семейството сами в борбата. Този апел отправи във Фейсбук страницата си Лизавета Иванова от Асеновград, която от 10 години се бори смело с коварното заболяване множествена склероза.

Майката на Дани разказва, че той е роден напълно здрав. На година и няколко месеца, когато вече е проходил и казвал първите си думички, му е поставена МПР ваксина. В следващите два дни Дани започва да изпуска играчки, пада, спира да ходи и се влачи по дупе.

„Заведохме го на невролог и се оказа, че има обща мускулна хипотония, назначиха му терапии и след месец, в двигателно отношение, имаше подобрение, но най-лошото предстоеше. Дани спря да говори, да играе с играчки, да контактува, изгуби очен контакт, спря и да се храни. Заспиването беше един кошмар – приспивахме се от 9 до 1 всяка вечер, а в 4 сутрин ставаше с пристъпи на рев или смях. Стигнахме до момент, в който седеше и гледаше в една точка, без да реагира на повикване и нищо около него. Така започна нашият кошмар, който продължава вече шест години”, описва в bg.helpkarma.com състоянието на детето майката.

След като се дават хиляди левове за изследвания в чужбина и изпробване на всякакви видове терапии, се установява възпалени черва, тежки метали в мозъка, тежък дефицит на витамин D, аутизъм с липса на реч и разбиране, много сензорни дефицити, проблеми в груба моторика и други. Турски специалисти препоръчват провеждане на терапии 20 часа седмично, за да се преборят проблемите, доколкото е възможно. Така семейството започва интензивна работа с Дани и нещата тръгнаха към добро.

Много ползотворно повлияват барокамерата, плуването, арт терапиите, работата с психолог и логопед, хомеопатично лечение. Родителите вярват, че колкото повече се работи със сина им, толкова повече ще постигне той.

Към момента Дани е с 90% увреждане, липса на реч и доста сензорни проблеми. Диагнозата му е детски аутизъм с говорни нарушения.

„Искаме да направим всичко възможно момчето ни да си върне живота, но всички терапии са скъпи и за да включим още много към сегашните, ще ни е нужна вашата помощ. През месец април 2020 г. Дани става на 7 и училището е все по-близо, а с него и още по- големите трудности. Хубавата новина е, че той върви напред, когато с него се работи ежедневно по няколко часа с терапевт и отделно след това у дома в семейна среда. Благодарна съм на родителите ми, че шест години са до нас в тази битка и ни помагат финансово, за да се справяме, но вече става все по-трудно на всички ни. Ще се радвам и вие да станете част от нашето по-добро бъдеще и с общи усилия да направим животът на моето момче по-лесен и красив! Мечтая да чуя “мамо”, да каже какво иска да яде, какъв подарък иска за рождения си ден, да разбира, че има рожден ден или че е Коледа… едни малки неща, които са нашите най-големи и искрени мечти!”, споделя майката на момчето.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи на helpkarma.com.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Българка мечтае отново да чуе „мамо”! 6-годишният й син се нуждае от нашата помощ

Вашият коментар