Българка разказа за ограниченията в Словакия: Забранено и излизането от дома без тест – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българка разказа за ограниченията в Словакия: Забранено и излизането от дома без тест

iNews.bg/Гергана Златкова

Новите мерки в Словакия тотално са ограничили свободното придвижване.  В страната се изискват отрицателен тест за коронавирус, за да излезеш от дома си.  Българката Ивета Чижняр, която живее в Братислава разказа как се извършва тестването и как се справя семейството й.

 “Излизането от дома е като цяло забранено. Има определени изключения – може да отидете до дрогерия, на лекар или да си правите тест. Изисква се тест дори и за отиване на работа. На случаен принцип полицията прави проверки”, сподели тя пред БТВ.

В Словакия се е провело масово тестване на жителите между 19 и 25 януари. Тестовете важат до края на извънредното положение в страната – 7 февруари. Всички тествани са получили сертификат, който им позволява да напускат домовете си.

“При масовото тестване на определени места бяха спрени автобуси, за които да си запишете час и да ви тестват. След масовото тестване страната се раздели условно на 2 части. Регионите, които имат над 1% трябва да повторят тестването”, разказа Ивета.

Тя сподели, че ваксинирането в страната върви с бавни темпове. Организация има за старческите домове, където се въвеждат списъци

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар