Българска джебчийка от ГЕРБ-избирателлите ще лежи 8 години в полски затвор

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До 8 години затвор може да получи джебчийка, която е била арестувана в понеделник в полската столица Варшава. Полицията разпространи кадри от ареста на крадлата, а прокуратурата вече й е повдигнала обвинения.

Тежкото наказание заради привидно дребни престъпления е заради квалифицирания състав на четирите престъпления, които към момента са установили криминалистите. Най-тежкото от тях е кражба с взлом от банкова сметка.

Ченгетата от участъка “Варшава Център” задържали заподозряната след близо едномесечно разследване. Българката окрала три случайни жени, но не спряла с това. Сред плячката й от джебчийските посегателства били банкови карти на жертвите, които държали платежното средство заедно с пин кодовете. С откраднатите карти арестуваната успяла на няколко пъти да изтегли общо 3000 злоти, около 1500 лева.

Кражбите били направени през декември 2019-а и началото на януари т. г. Нашенката действала в няколко мола в центъра. Използвала това, че клиентките са заблеяни по покупки и разглеждане на стоката и успяла да им вземе чанти, портмонета с документи и карти, пари в полска и чужда валута.

С помощта на такава крадена карта изтеглила на няколко пъти пари, което се квалифицира като взломяване на чужда банкова сметка. С изтеглените 3000 злоти общата стойност на плячката надвишава 9000, около 4500 лева, и тъй като кражбата е в големи размери това допълнително утежнява положението на българката.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар