Българските политици и парламентаристи са пословично неграмотни, некомпетентни, незнаещи и неможещи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските политици и парламентаристи  са пословично неграмотни, некомпетентни, незнаещи и неможещи. Ето какво съобщава CAPITAL.bg:

“На фона на скандалите около дарителската платформа HelpKarma и разкритията на журналистката от bTV Мария Цънцарова за злоупотреба със средства на дарителите предложение в законопроекта за държавния бюджет за отпускане на голяма сума пари за едно сдружение предизвика недоволството на неправителствения сектор.

Предложението е внесеното между първо и второ четене от депутати от ДПС начело с председателя на партията Мустафа Карадайъ. Те предлагат да се отпуснат средства в размер на 1 116 000 лв. за сдружение “дари.бг”, информация за което не съществува. Искането за отпускане на немалката сума пари за анонимното сдружение предизвика съмнения и основателно недоволство в неправителствения сектор.

На него първи реагираха от Българския дарителски форум (БДФ), които изразиха безпокойството си от факта, че се предлага публично да се финансира сдружение без информация за членовете на управителните му органи, за тяхната история, мисия, дейност и правила за изразходване на средства.”

Това е поредната демонстрация за тоталната неадекватност на законотворците ни. За какво държавно покровителство на дарителството дърдорят депутатите от ДПС?

Не са ли чували, че дарителството, меценатството, спомоществователството, спонсорството и пр. благородни начинания в цивилизованите държави се обект на данъчна политика и не се ръководят от чиновнически структури, за да бъдат насърчавани? Или депутатите ще създадат поредната агенция, в която ще настанят баджанаците, зълвите и етървите си? Крайно време е да се разгледа и приеме и закона за проституцията, който преди години внесе Ахмед Доган, когато беше депутат и председател на ПГ на ДПС!

Любо Кольовски

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар