Българският нападател в Дуисбург бил болен геймър, а деянието -

Българският нападател в Дуисбург бил болен геймър, а деянието – “залог” ще се осмели ли да убие

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

21-годишният мъж с български произход, който вчера намушка и рани сериозно двама ученици в германския град Дуисбург, бил болен геймър и спял с нож и чук под възглавницата, съобщи bTV. До извършването на престъпланието, той не бил излизал от месец от дома си.

21-годишен намушка две деца в Германия, има данни, че е български гражданин

По информация на германското издание “Фокус” нападателят излязъл от апартамента на баща си, “въоръжен” с чук и нож. По пътя срещнал деветгодишното момиче и десетгодишният ѝ братовчед.

Младият мъж първо нападнал с ножа и чука си момичето. Нанесъл удар във врата му и го наранил тежко. След това той се обърнал и насочил ножа срещу момчето. То отчаяно се опитвало да защити главата си с ръце. Въпреки това получило порезни и прободни рани, коментира изданието, позовавайки се на информация от разследващите. 

Случаен минувач се развикал на насилника да се махне от децата, но нападателят не реагирал. След това свидетелят се върнал с фенерче в ръка и го хвърлил по агресивния мъж в опит да го възпре от по-нататъшни атаки.

21-годишният мъж обаче отново нападнал 10-годишното момче, като го намушкал с ножа. Той освободил жертвата си едва когато се намесил 69-годишният му баща. Възрастният мъж дръпнал сина си от детето и му взел чука и ножа. Той го задържал до пристигането на полицията.

Допреди месец той живееше с майка си, но създаваше само проблеми. Тогава полицията го доведе при мен“, разказва бащата на нападателя пред “Билд”. В рамките на този месец 21-годишният мъж не напускал нито веднъж апартамента, преди да извърши нападението.

“Беше постоянно на телефона си в интернет и не ядеше почти нищо”, разказва възрастния мъж за сина си.

По думите на бащата има лекарско заключение, според което синът му винаги е държал нож и чук под възглавницата си. Предполага се, че това са оръжията на нападението”, посочва германското издание “Фокус”.

“Вчера изведнъж излезе облечен от стаята си. Попитах го къде иска да отиде, но той просто замълча”, разказва 69-годишния мъж.

“Тъй като не бях сигурен какво възнамерява да направи, го наблюдавах през прозореца. Тогава внезапно видях, че той държи ножа и чука в ръката си и бързо го последвах”, обяснява още той.

По думите му синът му присъствал в странни чатове. Игрите в интернет били част от заболяването му. Чрез тях той развил “очарование” към убийствата.

Малко след престъплението си 21-годишният мъж обяснил пред полицията, че нападението му било “залог” дали ще се осмели да убие някого.

“Към момента знаем, че 9-годишното момиче и 10-годишното момче, които са били нападнати, са румънски граждани”, потвърди за bTV говорител на полицията в Дуисбург. На този етап няма никакви доказателства нападателят да е имал приятелска или роднинска връзка с двете деца.

Мъжът е арестуван без да оказва съпротива, а от мястото на престъплението са иззети два ножа и чук.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар