Български военен хеликоптер падна в Черно море (ДОПЪЛНЕНА) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вертолет “Пантер” от състава на Военноморските сили падна във водата по време на учение “Черно море – 2017”. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Инцидентът е станал в петък около 12.30 часа.

Трима души са пострадали, като един от тях е в тежко състояние, с опасност за живота, а другите двама са с по-леки наранявания.

Български военен хеликоптер падна в Черно море (ДОПЪЛНЕНА)

При инцидента членовете на екипажа на фрегата “Дръзки” и водолазен екип са оказвали първа помощ на пострадалите.

Командирът на екипажа на падналия военен хеликоптер “Пантер” по време на учение в Черно море е с опасност за живота, казаха по-късно от МО.

От Министерството на отбраната съобщиха, че при първоначалния медицински преглед е установено, че капитан Георги Анастасов е тежко пострадал и е с опасност за живота, а останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, са без опасност за живота.

Пострадалите военнослужещи са транспортирани и настанени във Военната болница във Варна. Междувременно близките им са уведомени за инцидента, а по случая се води разследване.

Инцидентът е станал при маневра след изпълнена задача “артилерийска стрелба по надводна цел”. Вертолетът AS “Пантер” – 565 MB е паднал във водите на Черно море на 7 мили източно от устието на река Камчия.

Той е от състава на военно формирование 36 940 на Военноморските сили. Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар