Български „Магнитски“ ще е частно гестапо в ръцете на финансовия министър

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един такъв орган, като създаването на български „Магнитски“ ще се разправи с икономическите и политическите опоненти на властта, които и да са те. За това предупреди адвокат Николай Хаджигенов пред БНТ относно законопроекта за създаването на българския „Магнитски“.

Той обясни, че самата идея за създаване на подобно нещо – български „Магнитски“, е частно гестапо в ръцете на финансовия министър и е ужасяващо. Това няма нищо общо с „Магнитски“ и няма нужда от подобно нещо. Това е ужасяващо зло и ако в нечия глава се е зародило подобно нещо, трябва да бъде спряно веднага, по думите на депутата от 45 и 46 парламент.

 

 

Хаджигенов запита какво стана с „Барселонагейт“, с Бойко Борисов и ГЕРБ? Според него, когато се събаряла диктатурата преди две години, одобрението на хората е било 70%, а сега одобрението на цялата тази коалиция няма и 35%. Не може да се оставят ГЕРБ и ДПС да правят каквото си поискат в парламента. Парламентът нищо не работи и тепърва Министерство на правосъдието ще готви проект за „Магнитски“, недоумява Хаджигенов.

Той е на мнение, че депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, изпъквал повече в настоящия парламент и работи повече от всички юристи в настоящето Народно събрание.

От своя страна бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов заяви, че не е виждал никакъв подобен законопроект, като се опитал да намери в интернет нещо, но не успял. Йорданов иска да види нещо, което е свързано със самата технология за приемане на законите. Ако се внесе нещо скандално, няма да мине и да срещне подкрепа в настоящия парламент, смята адвокат Йорданов.

Според бившия вътрешен министър трябва да се подходи грамотно и да се работи последователно, защото са поставени някакви цели трябва да бъдат изпълнявани в обозрими срокове. В България се появяват законопроекти, за които никой не си признава авторството, посочи адвокат Йорданов, като даде пример с писаната Конституция на ГЕРБ от бившия правосъден министър Данаил Кирилов.

 

 

Йорданов заяви, че правосъдната реформа трябва да започне с главния прокурор, после с ВСС и промяна на процесуалните закони.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар