Български мобилни екипи ваксинират македонци на два гранични пункта

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Два центъра за ваксинация срещу COVID-19 заработиха на междинната зона между граничните пунктове “Станке Лисичково – Делчево” и “Златарево -Ново село”. Всеки работен ден там могат да се имунизират граждани на Република Северна Македония. Интересът към мобилните кабинети е голям и още в първия ден след разкриването им вече са се записали около 2000 души.

Българската държава осигурява ваксините, а финансирането е с помощта на председателя на фондация “Българска памет” д-р Милен Врабевски. Тъй като центровете за ваксинация се намират в междинната зона, на хората няма да им се налага да влизат в България и съответно няма нужда да си правят PCR тест.

“Говорим в случая не само просто за родолюбива инициатива, а за работа в сложна епидемиологична среда, която включва до голяма степен гражданите на Северна Македония”, коментира д-р Милен Врабевски.

В отговор на въпрос, защо се прави тази организация, той заяви: “Имаме 120 000 и повече паспорта там, тоест ние сме длъжни да се грижим за тези граждани”.

Около 50 души дойдоха днес, за да се имунизират в мобилния кабинет, разположен малко преди граничен пункт Делчево. Имаше и такива, които се записаха в списъците за следващите дни.

Ще се работи върху възможността след поставяне на втора доза в мобилните кабинети, хората, които нямат българско гражданство, да получат сертификат за ваксинация.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар