Български професор: НОЩ е организирана престъпна група – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Има обосновано предположение, че т.нар. Национален оперативен щаб (НОЩ) е организирана престъпна група и дори да не е такава, с действията си в нарушение на чл. 326 от Наказателния кодекс е създала обстановка за масова смърт”. Това заяви пред журналисти професорът по медицинска физика и по биофизика Лъчезар Аврамов и съобщи, че ще сезира главния прокурор за смъртността в пандемията.

 Посоченият член от НК гласи: “Ал. 1: Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години. Ал. 2: Ако от деянието по ал. 1 са настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева”.

“Това са действия на една група, по мое мнение – организирана престъпна група с ръководител бившия министър-председател, който във връзка с обявяването на пандемията не пусна Националния план за готовност за пандемия, който е изработен по европейски модел още през 2006 г.”, посочи професорът.

Аврамов упреква бившите управляващи освен за пренебрегването на съществуващия план и за създаването на НОЩ, което, според него, е било за всяване на паника “с користна задача – да се управлява населението”.  Има обаче съдебна практика, която сочи, че не може да се счита за всяване на паника съобщаването на неблагоприятна информация, която касае живота и здравето на обществото.

Самият факт, че за двете вълни на коронавирусната епидемия в края на 2020 г. и в началото на тази година са починали около 40 000 души, от които само 35% са позитивни за COVID, е показателен, че проблемът е огромен, подчерта професорът, коментирайки резултатите от извършения по разпореждане на новия здравен министър анализ на управлението на здравната криза.

“20 000 души са убити от управлението на държавата”, изтъкна Аврамов. Той е категоричен, че това е катастрофа, предизвикана от управлението. Той е категоричен и, че борбата с пандемията е трябвало да се води по съвсем друг начин и посочи, че това е описано от професионалната общност в “Декларация Грейт Барингтън”, подкрепена от около 20 000 лекари, вирусолози и специалисти по обществено здраве.

 За тази декларация обаче има основателни съмнения, че е чисто лобистки продукт – например в британското издание The Guardian има специална статия как декларацията е подписана хора като “д-р Джони Бананас”, “Макарена”, “Университета на майка ти”, както и 18 хомеопати и 100 специалисти по дейности като “масаж” и “хипноза”, според Sky News.

Иначе основният акцент на декларацията е, че в началото на пандемията не е трябвало да има затваряния, а срещу още непознатия (и до днес в немалко отношения) вирус да бъдат пуснати младите и активни хора, които по естествен път т.е. чрез преболедуване и на принципа “който оцелее” да изградят колективен имунитет.

“Най-състрадателният подход, който балансира рисковете и ползите от достигане на стадния имунитет, е да позволим на тези, които са изложени на минимален риск от смърт, да живеят нормално живота си, за да изградят имунитет срещу вируса чрез естествена инфекция, като същевременно по-добре защитават тези, които са с най-високия риск”, гласи основата на декларацията.

Концепцията за колективния имунитет при COVID-19 обаче вече се отрича от все повече големи експерти, заради появата на нови и нови, по-заразни варианти на вируса. Най-актуалният такъв е Делта, а един от най-именитите учени, които казаха, че с появата на този вариант вече няма шанс за колективен имунитет и изчезване на COVID-19 от човешката популация, е ръководителят на ваксинационната програма на Оксфордския университет Андрю Полард. Припомняме и друг всепризнат научен факт – коронавирусът мутира, когато се размножава, а се размножава когато ни заразява. Колкото повече заразени, в чийто организъм вирусът се развива за по-дълъг период, толкова по-голяма вероятност за мутации. Мутациите представляват “случайни грешки” при размножаването – вирусът не може да създаде абсолютно точно свое копие, а го прави малко по-различно и именно с натрупването на огромен брой “случайни грешки” някоя от тези грешки всъщност се оказва полезна за вируса да става по-устойчив и по-заразен.

“Това са фокусирани мерки за ограничаване на заплашени групи”, поясни Аврамов за “Грейт Барингтън” и отбеляза, че при приемането на документа още не е имало ваксини.

За самите ваксини неговата позиция е: “Ваксините също са фактор за ограничаване на заболяването, макар че досега нито една ваксина не е официален медикамент и едва единствено ваксината на Pfizer вече се води ваксина и то само в САЩ. Всички останали са медикаменти за спешна употреба, но тъй като бяха ваксинирани милиони хора, по всяка вероятност щетите, които нанася ваксинирането, са по-малки от щетите, които нанася заболяването”. (бел. ред. – ваксината получи пълно одобрение в Съединените щати, а преди това се ползваше “под условие”. Уточнението “под условие” означава, че са налице достатъчно убедителни данни за качеството, безопасността и ефикасността на ваксината. При това положение компанията-производител ще продължи да предоставя резултати от основното изпитване, което продължава 2 години. Това изпитване и допълнителни проучвания ще предоставят информация за това не дали, а колко дълго трае защитата, до колко добре ваксината предотвратява тежко протичащото заболяване COVID 19, доколко добре защитава имунокомпрометирани хора, деца и бременни жени и дали предотвратява асимптоматични случаи. Всички официално разрешени за употреба ваксини срещу коронавирус в ЕС са пуснати към момента на написване на материала “под условие”).

Проф. Аврамов обаче е категоричен, че ваксинацията не може да бъде основният инструмент за борба с пандемията: “Отхвърлени бяха редица методи, които са много по-ефективни и досега не се прилагат в здравната мрежа”, каза още той, упреквайки бившите управляващи от ГЕРБ.

Като позитивни той определи мерките, свързани с пренасянето на борбата срещу COVID от болничните заведения в извънболничната помощ, но смята, че тези мерки трябва да бъдат много по-интензивни.

 Източник: actualno.com

 

 

 

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар