Български шофьор разби на пух и прах противниците на пакета “Мобилност”: Затворниците имат повече права от нас. Работим като роби. Протестиращите са пратени под строй от шефовете си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Планът “Макрон” – удар за българските превозвачи или осигуряване на нормални условия на труд за шофьорите.

Това са двете гледни точки. Пред камерата на Нова тв със скрита самоличност застана шофьор, който подкрепя промените.

Ето какво разказа той:

Ние получаваме минимална работна заплата плюс командировъчни. Има съществена разлиика между родните и западноевропейските фирми. Ако се случи инцидент с шофьора ще му се плащат по 500 лева на месец, с които той трябва да живее. Или когато се пенсионира, пенсията му ще е много ниска. Не е нормално да спим в кабините по време на път. Не може в една кабина, която е два на два, да се спи, работи и да прекарваш цели три  месеца. Мисля, че затворниците имат по-добри права и условия, отколкото шофьорите.

Повечето шофьори, които протестират срещу промените, са на протестите под строй. Говорил съм със собственици на фирми и те казват, че щяло да стане по-лошо за нас. В какъв смисъл ще стане по-лошо!? Те не ми отговарят, само повтарят, че ще стане по-лошо.

Съгласен съм само с това, че няма никакъв смисъл шофьорите да се прибират от път в страната си на всеки 4 седмици. Каква е логиката, кому е нужно това!?

Източник/ци: https://petel.bg/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар