Българското общество се събуди от десетгодишен летаргичен сън, довел хората до апатия и безразличие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отговорът, разбира се, не е еднозначен. По темата може да се напише цяла докторска дисертация. Аз ще маркирам само някои неоспорими факти и заключения:

1.Българското общество се събуди от десетгодишен летаргичен сън, довел хората до апатия и безразличие. На улицата казаха на висок глас – Нас не ни е страх.

 

2.Протестите на практика стопиха десетпроцентната преднина на ГЕРБ пред БСП. Дори проправителствените социологически агенции дават само десети от процента преднина на партията на Борисов пред столетницата, което е в рамките на статистическата грешка.

3.Акцията на Росенец и активното участие на Демократична България в протестите ги изстреля в политическите сондажи. Хората на Христо Иванов и ген. Атанасов изпревариха чувствително Обединените патриоти.

4.Протестите превърнаха президента в най-влиятелната политическа фигура в държавата. Радев вече бие Борисов по рейтинг две към едно.

5.Макар и неучастващ в протестите, Слави Трифонов зае третото място в политическата класация. Според мнозина това е пълна енигма.

6.Протестите родиха нови политически субекти, като Отровното трио и Мая Манолова. Засега тяхното бъдеще е неясно.

И не на последно място, стодневните протести ще светят като червена лампа за всички управляващи занапред, които си внушат, че ще са вечни…

Владимир Танев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар