Българчетата шампиони по ранно хващане на чашката – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България е на едно от първите места в Европейския съюз по ранна употреба на алкохол. “32% от нашите подрастващи казват, че са опитали алкохол на около 11-годишна възраст. Това е срамна и болна статистика. Не бива да я крием”, заяви Ралица Скорчева от Асоциацията на вносителите, производителите и търговците на спиртни напитки, предаде Нова ТВ.

“14-15-годишни деца, всъщност, са най-честият контингент, които лекуваме в Клиника по токсикология. Най-често пият водка, комбинирана с бира, комбинирана с вино. По-рядко уиски”, заяви д-р Маргарита Гешева от клиниката на токсикология, УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”. Понякога децата пристигат в тежко безсъзнание, обясняват от “Пирогов”. С годините възрастта им спада, а броят им се увеличава.

Спортисти, актьори и журналисти споделят на родителите как те успяват да говорят с децата си за алкохол, без да бъдат скучни. Това става в рамките на инициатива срещу ранната употреба на алкохол.

“Трябва да говорят с децата си, да почувстват, че все едно не са им родители, да не им забраняват като цяло, а да им разкажат историите си”, каза футболистът Ваня Джаферович.

За 5 години са проведени 125 срещи между родители на четвъртокласници, психолози, производители и вносители на алкохол. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар