България, 21 век, 2018-та година, разпадът е потресаващ

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От няколко дни насам сме свидетели на силно бълбукане из върховете на държавата, което взе да избива по всички фронтове и да създава усещане за разпад.

Цяла България е настръхнала срещу неадекватното поведение на институциите с клането на животните в Странджа.

Хората вече не вярват на нищо и на никого, самоорганизират се за отпор и самозащита, а полицейщината и противоречивите обяснения още повече засилват напрежението.

Вместо да се опита да укроти обстановката обаче, ГЕРБ активира на пожар “тараните” си в лицето на Тома Биков, Антон Тодоров и Гърневски, които заговориха за “пълзящ преврат” и конспиративни сценарии за сваляне на властта.

В основата на атаката стоели БСП, президентът и “банкерът-беглец” Цветан Василев, които освен всичко останало, зарибявали обществото и с фалшиви новини, за да рушат прекрасния имидж на правителството. Странно как тези фалшиви паркетни човечета не се сетиха да включат в пъстрия кюп на заговорници и Путин, вечния заподозрян..

Смехотворната теза, според която Нинова, видите ли, организирала, координирала и напътствала протестиращите в Шарково, едва ли има нужда от обяснение.
Сякаш Нинова запали фитила на недоволството и изкара хората да правят живи вериги, а доброволци от цяла България да тръгнат да спасяват баба Дора и стадото й.

Но не само чумата в Странджа, доколкото я има, буни днес общественото недоволство. Чумата в София се оказа още по-зловеща, след като властта най-нагло прокара лобистки текстове в приватизацията, с които се опитва да спести на олигарсите Домусчиеви едни 58 млн. неустойка заради неспазване на договорите за БМФ. Освободени от сериозни глоби ще са и собствениците на частните компании “Булгартабак” и “Ню имидж”. Скандалът отекна звънко по върховете, дори вицето Симеонов заплаши с напускане на коалицията.

В самата група на патриотите положението е толкова нетърпимо, че лидерите им като нищо биха се избили, ако ги затворят в една стая. Да обвиниш публично партньора си в болшевизъм, както направи Сидеров, да тръгнеш да ревизираш проверките му по курортите, защото му нямаш доверие, а накрая да поискаш изтегляне и на целия му закон – това вече е предвестник за наближаващ край.

Коалиционната агония и вътре в “Обединени патриоти”, и между тях и ГЕРБ може да продължи като бавното вливане на отрова, само че рано или късно тя ще подейства. Защото е видно, че властта вече не е в състояние да се мобилизира за нещо полезно, освен насила да прокара някой и друг зверски лобизъм, с което да се отчете пред кукловодите си. Поне намери начин да напусне по терлици друг един фронт на обречена битка – не успя да спаси своята Гинка.

Мирише ли ви на избори? Този въпрос вече се чува все по-често, дори в казионни предавания по телевизиите на властта, където дежурните социолози и наблюдатели започнаха залозите. Не помагат за разсейване на задаващата се финална драма нито прогнозите на зам.-шефа на ГЕРБ в НС Красимир Велчев за възможни промени в кабинета, нито палиативни пиар акции на Борисов като последната, наречена “Пречупване”, с която смешно се опитва да отвлича внимание.

Забележете, че цялото това повсеместно свличане на властта става три седмици след ония “цветя и рози”, с които бе изпратено и отчетено европредседателството. А прословутата “стабилност” отвори пътя на един стабилен разпад, при който властта се търкаля по улиците. Има ли кой да я поеме?

Валентин Георгиев, Дума

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар