Бюджетната комисия се захвана с актуализацията на финансовия план на държавата (на живо)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Комисията по бюджет и финанси към 46-ото Народно събрание се събира на първото си заседание по същество. Пред нейните членове застават министърът на финансите Асен Василев, на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и на труда и социалната политика Гълъб Донев, които ще бъдат изслушани за предлаганата от служебното правителство актуализация на три бюджета за 2021 г. – държавния, на НОИ и на НЗОК.

Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици, заяви по-рано в четвъртък пред БНР председателят на комисията Любомир Каримански (“Има такъв народ”).

В дневния ред е включено и обсъждане на процедурни правила за предлагане на кандидати за управител на Българската народна банка, тяхното представяне, публично оповестяване на документите им и изслушването им в Комисията, както и процедурата за избор от Народното събрание.

Мандатът на гуверньора Димитър Радев изтече на 15 юли (внесено е предложение да бъде издигнат на същия пост за втори мандат), на подуправителя и ръководител на управление “Банково” Нина Стоянова – на 29 юли, а на подуправителя и ръководител на управление “Емисинно” Калин Христов изтича на 24 октомври.

Каримански бе категоричен, че работата на Комисията по бюджет и финанси ще бъде отговорна и експертна, независимо колко дълъг ще бъде животът на 46-ото Народно събрание.

 

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар