Бюджет 2021 не е съобразен с Европейския план за възстановяване и развитие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Сегашният проект на бюджета за 2021 година не е добър, не отчита неизбежното свиване на бизнеса. Това каза за БНР Радан Кънев, евродепутат от “Демократична България”.

“Ако има сред управляващите и мнозинството в парламента достатъчно разум да не приемат бюджета в този вид, да го отложат и преработят, това би било голям успех на всяко гражданско усилие”, коментира Кънев в предаването “Преди всички”.

Според него проектобюджетът на България за следващата година не отчита това, което се случва в момента с българското общество.

Радан Кънев заяви, че е необходимо да се насочат бюджетни средства за подпомагане на тези икономически отрасли, които се сриват в пандемията – малките фирми, самоосигуряващите се лица, семейните фирми.

“Има два огромни проблема – краткосрочно този бюджет не отчита изключително тежката фаза на пандемията, в която се намираме. Не отчита неизбежното свиване на бизнеса. Вижте какво прави правителството – за да не изхарчи пари, за да запази средства за предизборни цели, не затваря нищо, за да няма нужда от компенсации“, заяви Кънев.

Дали поради липса на клиенти и обороти, дали поради липса на работници, българските предприемачи затварят, но получават нула лева компенсации.

“Този бюджет с неговата разходна част много ясно показва, че парите ги има, но управляващите не искат да ги изхарчат там, където е нужно”, подчерта Радан Кънев.

Бюджетът на България за следващата година не е съобразен с предизвикателствата на цялостната трансформация на европейската икономика, коментира евродепутатът.

Не е съобразен с Европейския план за възстановяване и развитие, не е съобразен с приоритетите на Зелената сделка”.

Радан Кънев прогнозира, че ако се приеме бюджетът в този вид, ще трябва да се актуализира през пролетта.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар