Бюлетините тръгват от печатницата на БНБ към изборните секции – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Централната избирателна комисия няма да променя протоколите, защото в тях няма нито един ред, който да не съответства на Изборния кодекс. Това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева на редовния брифинг на комисията по повод организацията на предстоящия вот, цитирана от БГНЕС.

Спор няма, че числата са много, но няма как без тази информация да съществува секционния протокол, отбеляза Цанева, след като минути преди пресконференцията на ЦИК от ГЕРБ дадоха брифинг, на който казаха, че изборния процес нарочно се усложнява и обърква.

Другият говорител на ЦИК Димитър Димитров подчерта от своя страна, че от тук нататък комисията разполага с една седмица, в която да се опитаме да улесним работата на СИК и работата по попълване на протокола.

От ЦИК заявиха още, че където има големи райони с дълги кандидатдепутатски листи, ще има сложни протоколи.

В началото Таня Цанева съобщи, че до момента в ЦИК има регистрирани 4 социологически агенции за проучвания. 22 са наблюдателските структури с 1835 наблюдатели. Регистрирането на наблюдателите ще продължи да се извършва до деня за размисъл.

Стана ясно и, че от днес е започнало предаването на бюлетините за гласуване в страната. На много места в чужбина те вече са пристигнали. От утре (петък) започва и предаването на бюлетините от печатницата на БНБ.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар