Бягство! Бившият шеф на „Автомагистрали“ е напуснал страната

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият директор на държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД Стоян Беличев е напуснал страната след началото на проверките във връзка със строителството на „Хемус“. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Заради отсъствието на Беличев, то той не може да бъде разпитан. „Освен, ако не се е завърнал“, допусна все пак Рашков.

Според него, МВР е получило информация, че Беличев е напуснал страната „в момента, в който ГДБОП започна активни действия във връзка с изясняването на всички аспекти от сключването на договорите с различни фирми на Лот 5″. Рашков допусна, че това е станало след пресконференция, на която е казал, че към Беличев трябва да бъдат отправени въпроси. „Очевидно няма желание да отговаря на каквито и да е било въпроси”, допълни Рашков.

Служебният вътрешен министър очевидно имаше предвид думите си от преди няколко дни, когато на пресконференция каза: „С г-н Беличев, който е осигурявал тези суми авансово, трябва да се срещнем и да му зададем няколко въпроса – дали той ще гарантира, че тези фирми, на които той е дал тези огромни пари в стотици милиони след 5 или 6 години ще изпълнят строителството и че няма да поискат още толкова средства, за да си свършат работата“.

От думите на Рашков днес стана ясно, че МВР знае в кой ден, в колко часа и в каква посока е напуснал страната бившият шеф на „Автомагистрали“.

segabg.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар