Джок Полфрийман

Бaщaтa на убития oт Пoлфриймaн студент: БХК сa взeли Пapи, за да подкрепят Убиеца! Полфрийман е Социопат – пак ще Убие!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-много ме боли, че българският съд разруши усещането за справедливост. Съдът е стълб на държавността и последна инстанция за онеправданите.

А без усещането за справедливост, държавата се разпада. Вярвам, че в крайна сметка Полфрийман ще бъде върнат в затвора, но съдиите, които го пуснаха нямат моралните качества да са там. Това заяви бащата на убития през 2007 г. Андрей Монов – Христо Монов.

В петък убиецът на 20-годишния студент Джок Полфрийман беше освободен предсрочно. Семейството на жертвата му внесе жалба в прокуратурата срещу освобождаването на убиеца на сина им 8 години предсрочно.

По думите на бащата на Андрей, Христо Монов, пускането на осъдения за убийството Полфрийман е нарушение на закона от страна на съдиите Калин Калапкчиев и Велислава Иванова.

„Най-абсурдното е, че тези двамата работят в българския съд. От това по-абсурдно няма. Те не вземат мнението на официална българска институция, каквато е затворническата организация, а се позовават на Хелзинския комитет – някаква си частна организация“, посочи Монов.

„Абсурдното си решение тия двама съдии са взели заради тежки зависимости, а не просто заради липса на морал“, коментира Монов пред Bulgaria ON AIR.

Според почернения баща от БХК подкрепят Полфрийман, защото им е платено за това.

„Познавам председателя на БХК Красимир Кънев от 42 години, служили сме заедно. Този човек не прави нищо, ако не му е платено“, заяви Монов.

Бащата на убития студент

Майката на убития Андрей внесе жалба за възобновяване на делото.

А бащата Христо Монов заяви, че се надява убиецът на сина му да бъде върнат в затвора. Той допълни, че иска да стане ясно как Полфрийман е убедил съда, че да го освободи от затвора.

Според бащата на убития студент затворът не е мястото, където човек се поправя, но е необходим, за да се гарантира на нормалните граждани, че престъпниците са далеч от тях, особено, когато убиецът е и доказан социопат, какъвто е Полфрийман.

„По този начин държавата ни пази да не станем жертви. Иначе, няма убиец-социопат, който да се е поправил. Просто няма“, отсече Монов.

Той допълни, че семейството не е получило кръвнина от Джок Полфрийман.

Надявам се нов съдийски състав на българския съд да отхвърли решението за освобождаването на Полфрийман, и затова ще искам възобновяване на делото. При внасянето на жалбата с искане за възобновяване на делото, съдът е длъжен да върне Полфрийман в затвора отново и по този начин да се спре определението за освобождаването му“, уточни Монов.

Въпреки това Христо Монов се опасява, че още в първия работен ден след празниците, Полфрийман може да се сдобие с паспорт и така да бъде окончателно освободен. След като българският съд пусна предумишленият убиец Джок Полфрийман от затвора, той бе настанен временно в центъра за чужденци в Бусманци, поради липса на редовни документи за самоличност.

“Българският хелзинкски комитет е платил таксите за регистрация на сдруженията на Полфрийман – смятате ли, че Красимир Кънев и хората му са го направили от самарянска мотивация?”, попита риторично Монов и допълни: “Търсете парите, те ще разкажат всичко”.

„Самарянските дела на Полфрийман, добрините, които уж бил вършил в затвора- всичко това е написано, публикувано и популяризирано от БХК. Има доказателства, че още преди 2 години БХК са платили на няколко вестника и една телевизия, за поредица от публикации и репортажи на тема: В какво добро момче се е превърнал в затвора Полфрийман и как се е поправил. В тия статии и репортажи са му приписвани фантастични заслуги и благородни постъпки, с които обаче той няма нищо общо.“, възмути се Монов. Той каза още, че застъпването и лобирането за убийци и всякакви други дегенерати е практика на председателя на БХК Красимир Кънев, който по този начин се издържа.

“Друг е въпросът, че социопатите не се поправят. Например, Американската психиатрична организация казва, че когато социопат-убиец се върне на свобода, той задължително ще извърши ново убийство. Преди да убие Андрей, Полфрийман е наръгал други две момчета отново по Нова година, но е бил непълнолетен и затова по документи съдебното му минало беше чисто”, каза още Монов.

„Шокиран съм и от толкова изтегленото освобождаване. В съдебната практика обикновено предсрочното освобождаване се позволява в последните 1-2 години от присъдата, но цели 8 години предсрочно е нечувана съдебна практика. Тайничко го освободиха, мръсниците така действат – заседанието е било в понеделник, а решението е оповестено в четвъртък – чакали са да дойдат екипи на австралийската телевизия, за да снимат”, допълни Монов.

“Спомням си, че когато задържаха Полфрийман за убийството на сина ми, първите му думи пред съда бяха: Моля, пуснете ме, за да си оправя прическата. Той и към момента не признава, че е убил Андрей; този човек няма съвест и съм сигурен, че ще убие пак”, твърди Монов.

„На 26.09. от 18.00 ч. на пл. „България“ ще има национален митинг, на който хиляди граждани ще излязат на протест срещу безумията в държавата“, завърши Монов. Skandalno.net

=

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар