Бездствено положение в Суворово. Няма ток, паднали стълбове, преспи сняг от над 2 метра

Важно! Вижте 6 най-важни съвета от КАТ при пътуване

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Към всички областни дирекции на МВР е създадената организация и по места е осъществена връзка със структурите на Агенция “Пътна инфраструктура” с оглед готовност на снегопочистваща техника за намеса по пътни участъци, определени като рискови.

Това се казва в съобщение на МВР.

Във връзка с очакваната усложнена метеорологична обстановка от вътрешното ведомство отправиха вчера съвети към гражданите:

– Отменете пътуването си, освен ако не е наистина наложително.     

– В случай че пътувате, заредете автомобила с достатъчно гориво и го подгответе за зимни условия.

– Избирайте само главни пътища, дори маршрутът да е по-дълъг.

– Разполагайте с топли дрехи и заредете мобилния телефон. Шофирайте внимателно.             

– При силен вятър не оставайте на открито.    

– Бъдете внимателни, когато минавате покрай сгради, електропроводи и дървета.

От МВР отбелязват, че са предприети мерки за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни превозни средства. В координация с областните управители и служителите на пожарната ще се организира и намесата на тежка техника за извличане на бедстващи автомобили.

От Националния оперативен център на ГДПБЗН напомнят, че за 25 ноември (събота) е обявен „оранжев код“ за по-голямата част от страната, като за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе кодът е „червен“.

Очакват се обилни валежи от дъжд и силен порив на вятъра, както и условия за образуване на преспи и снегонавявания. В Предбалкана се очаква снежна покривка до 20-30 см, както и значително повишаване на речните нива в Дунавския, Черноморския, Източнобеломорския и Западнобеломорския басейни.

Предвид динамичната метеорологична прогноза, ГДПБЗН вече е изпратила информация до областните управители с оглед предприемане на допълнителни мерки, съгласно правомощията им по Закона за защита при бедствия. Допълнителни инструкции са дадени и на регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на готовността в случаи на възникване на извънредни ситуации.

БТА припомня, че се предвиждат значителни валежи от дъжд, които бързо ще преминат в сняг. Очакваните количества са до 40-65 мм. Ще се образува снежна покривка, в планинските части ще има виелици и ще се образуват навявания. Вятърът ще е силен северозападен, с пориви до 20-24 м/сек.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар