Важно! Инструкции от Китай за дезинфекция на закупени плодове и зеленчуци

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инструкции от Китай за дезинфекция на закупени плодове и зеленчуци – непременно ги спазете и бъдете здрави!

Моята братовчедка живее в Пекин и е била под карантина 47 дни. Това е нейният текст, изпробвани и работещи препоръки за това как най-добре да защитите храната си, дома и семейството си – съвет от компетентните институции в Китай.

1. Дезинфекция на обувки: дезинфектант на базата на хлор и вода, поставен в бутилка със спрей. Това е на входната ни врата и пръскаме обувките си, преди да влезем в къщата.

2. Дезинфекция на дрехи: оставяме якетата, с които излизаме само на терасата, напръскваме ги с алкохол, ако е необходимо. Тъй като се движим само през квартала, където няма заразени в рамките на 2 км, пръскането не е необходимо, но няма вреда. Изпирам останалата част от прането си както винаги, само при продължително пране.

3. Дезинфекция за нас: В Китай маските са задължителни от избухването на пандемията. Стоим отвън и се движим на разстояние, маската не се пипа, лицето и очите също не.

4. Когато се връщаме отвън: преди вратата пръскаме дрехите си, влизаме, сваляме якета, мием ръцете си, носим яке на терасата, измиваме ръцете си, сваляме маската, без да докосваме предната част, отново измиваме ръцете си и избърсваме с алкохол ключове и телефони.

5. Закупуваме пресни плодове и зеленчуци, но преди да ги консумираме, задължително ги оставяте първо в разтвор на вода, сода и оцет. Другото е сготвено добре и не ядем меки варени яйца.

6. Използваме и почистващ препарат на основата на хлор за почистване на дома, тъй като имаме плочки и ламинат, няма килими. Почистваме работните повърхности с алкохол, почистваме кухнята редовно и използваме различни дъски за месо и зеленчуци.

 

Може да звучи сложно, но изобщо не е трудно. Когато уловите своя ред, това ще бъде като събуждане, миене и пиене на кафе.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар