ВАЖНО! Нови Covid мерки в 5 области

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Мерките, които ще се вземат в районите с по-голяма заболеваемост, предстоят да се вземат след 5 дни. Това са областите София-град, Благоевград, Перник, Стара Загора, Бургас.

Тези мерки ще бъдат взети на областно ниво. Максимално сме отразили желанието на Образователното министерство да бъде запазено присъственото обучение на децата от 1 до 4 клас”, подчерта професор Сербезова.

И допълни: ”Към настоящият етап се запазва присъственият учебен процес, който се следи много отблизо. Ваканцията, обявена от академик Николай Денков, ще даде възможност за една почивка, без това да навреди на учебния процес”, това заяви здравният министър проф. Асена Сербезова пред Нова телевизия.

По думите ѝ благодарение на модела на Министерството на здравеопазването за управление на кризата с COVID-19 се отчита и броят на заболелия медицински персонал:

„Броят на леглата може да се увеличи, но много е важно кой ще ни лекува. Заболеваемостта на медицинския персонал се следи ежедневно”, категоричен е министърът.

По думите ѝ най-проблемен от гледна точка на заболеваемостта в момента е София-град.

Тя изрази несъгласие с критиците на включването на критерия за следене на заетостта на интензивните легла:

„Те вероятно пропускат, че това не е единственият фактор който се отчита. Вземаме предвид как протича вируса, кои възрастови групи се разболяват, как се натоварва системата и как се лекуват хората в извънболнични условия. Отчитат се и спешните обаждания”.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар