Важно! Познаването на тези симптоми на инфаркт може да ви спаси живота

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Симптоми на инфаркт, които не бива да се пренебрегват!

Инфарктът може да бъде предшестван от болка в гърдите, но болката в ръката е един от най-ранните симптоми. Сърдечният удар настъпва в резултат на блокирания приток на кръв към сърцето и може да бъде фатален.

Важно е да знаете кои са предупредителните симптоми на инфаркт. При голямо налягане върху запушения кръвоносен съд сърцето е напрегнато, така че се появяват някои от следните признаци, които показват, че може да настъпи инфаркт:

Появява се гадене и затруднено дишане, втрисане и пристъп на кашлица. Специално внимание, обаче, трябва да се обърне на болката, която се появява по ръката.

По коя ръка се появява болка по време на инфаркт?
Най-често, това е лявата ръка, но лекарите казват, че болката в дясната ръка не бива да се пренебрегва. Болката в областта на врата и долната челюст е още един тревожен предупредителен симптом.

Причините, които могат да доведат до инфаркт при здрави хора, обикновено са от психологически характер.

Развод: Разведените хора са с 18% по-склонни да получат сърдечен удар от женените.

Емоционална болка: Според едно проучване ден преди настъпване на инфаркт, хората са чули лоши новини и са изпитали силна емоционална болка.

Замърсен въздух: Проучванията откриват връзка между лошото качество на въздуха и инфаркта.

Бременност: Промените в тялото, които се случват по време на бременност, могат да увеличат риска от инфаркт и до 12 седмици след раждането. Сърдечните пристъпи, които се случват по време на бременност, са много тежки и водят до редица усложнения.

Гняв: Рискът от инфаркт е 8,5 пъти по-висок два часа след силен изблик на гняв. Д-р Томас Бъкли от Университета в Сидни обяснява, че причини за инфаркт могат
да бъдат кавги между членовете на семейството, както и разочарование в работата.

Алкохол: Пиенето на големи количества алкохол увеличава риска от инфаркт, сърдечно мъждене, но и пълен отказ на най-важния мускул в тялото, твърдят учени от Калифорнийския университет.

Температурни аномалии: На всеки 10 градуса спад на температурата се увеличава риска от инфаркт на миокарда със 7%. Внезапните промени влияят на всички, но хората, които вече страдат от сърдечни заболявания, трябва да избягват да стоят на студено място.

Безсъние: Рискът от инфаркт се увеличава значително, ако страдате от безсъние, с цели 45%!

Пушене: Пушачите са три пъти по-склонни да получат инфаркт, отколкото бившите пушачи и хората, които никога не са пушили.

Природен лек за почистване на артериите
Съставки: 1 литър вода, 100-150 г стафиди, 2 супени лъжици нарязан корен от джинджифил, 2 супени лъжици мед, 4 супени лъжици зелен чай на прах.

Приготвяне: Оставете водата да заври, добавете джинджифила, след това изключете котлона и когато водата леко се охлади, добавете зеления чай. Оставете да престои (ако използвате сашета, пригответе ги в съответствие с инструкциите и ги извадете след 3-4 минути). След 10 минути добавете стафидите и меда.

 

Покрийте съда и го оставете да престои 1-2 часа. Прецедете и пийте по една чаша, два пъти на ден, преди хранене. Останалото съхранявайте в хладилник. Ще забележите подобрение. Разбира се, трябва да намалите приема на сол и мазнини. Не изхвърляйте стафидите, те са изключително полезни за сърцето и жлъчния мехур. Яжте по 10 броя стафиди всяка сутрин.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар