Важно! Ясна връзка АстраЗенека – сърдечни проблеми

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководителят на департамента по ваксинации на Европейската медикаментна агенция Марко Кавалери заяви в интервю за римския всекидневник Месаджеро, че ЕМА е открила тясна връзка между употребата на ваксина АстраЗенека и проблемите със сърцето.

Напомняме, че журналистът Георги Коритаров почина от сърдечна недостатъчност след първа доза инжекция. Той  далеч не е единственият случай на смърт със сърдечен проблем, последвал ваксина – поне още 3 има доказани у нас. И трите след АстраЗенека. Напомняме, че именно на тази ваксина поръча най-много българското правителство, като логиката е проста – представител на фирмата у нас е майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел.

Българските случаи са показателни и с още нещо. Те напълно подкрепят тезата на ЕМА, чийто шеф на ваксините посочва, че връзката между АстраЗенека и сърдечните проблеми на инжектираните се дължи на възрастта. Става дума за хората над 65. Това вече е доказано. Все още се търси доколко е важен полът. Досегашните данни за коронавируса показват, че той е поне 2 пъти по-проблематичен за мъжете, отколкото за жените.

По всички тези поведи ЕМА събира спешен комитет за обсъждане на казуса. Той вече започна и ще продължи до петък, предава Гардиън, цитирайки АФП.

В очакване на позиция, освен Скандинавия и Холандия, още няколко държави преустановиха ваксинацията с АстраЗенека. Това са 4-те големи в ЕС: Германия, Франция, Италия и Испания. Даже британското здравно министерство, което до момента поддържаше ваксината, понеже е разработена в славния й университет в Оксфорд, обяви, че е възможно секване на ваксинацията, която на Острова върви с най-бързи темпове в Европа като континент и е базирана основно на АстраЗенека и в много по-малка степен на Пфайзер.

Според проф. Ний Фъргюсън от Импириъл Колидж в Лондон, цитиран от ВВС, младите хора не би трябвало да се притесняват и занапред да се ваксинират с АстраЗенека.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар