Вазов още го има, но е по пътя към забвението. Вече сме в Европа, и лека полека тези “измислени герои” ще бъдат заличени

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Рожденият ден на Вазов е черна дата за българската култура и европейския ни корен! Той е измислил русофилството и ни е хвърлил под ботуша на мужиците.”

Това коментира днес Александър Йорданов, по повод 170 години от рождението на Народния поет.
“Иван Вазов е създал много изкуствени образи, митове и легенди, които заблуждават народа. Целта на всичко това е била да ни откъснат от европейската култура, и да ни хвърлят в задушаващата прегръдка на руското робство” – каза политикът, който по професия се води и “литератор”.

“Освен всичко друго, Вазов произхожда от богат възрожденски род. Те са видели сладкото на султана, и е непочтено след това да пише книги като “Под игото”. Това е неблагодарно” – каза евродепутатът.

Тази теза е доста сбъркана, защото и на запад, именно от средите на аристокрацията израстват най-големите революционери и бунтари. Нормално е по-образованите да виждат проблемите, и да посочват решенията.

“Вазов още го има, но е по пътя към забвението. Вече сме в Европа, и лека полека тези измислени герои ще бъдат заличени” – категоричен е Ал Йо.
4udoslav
Източник: https://write.as/4udoslav/rozhdeniiat-den-na-vazov-e-cherna-data-za-b-lgarskata-kultura-i-evropeiskiia-ni

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар