Ваксинацията върви добре – 100% от здравния министър и 1% за народа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Нещата с Коронавируса всъщност никак не са зле: 100% от Министъра на здравеопазването и 1% от населението, за почти един месец от началото на операцията по ваксинирането са ваксинирани, заяви експерт специално за Фрог нюз.

Иначе днес получихме поредната пратка ваксини.

 

Днешната доставка на ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ е съкратена на половина, но предполагам, че февруари – март ще се компенсира това, заяви пред медиите главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Здравните власти очакват около 4 000 дози от ваксината на “Модерна” следващата седмица, а в средата на февруари нова доставка и от “Пфайзер”.

“Още от тази седмица в Пловдив и Бургас може да се започне с втората фаза на ваксинирането. Това нещо ще стане на малко по-късен етап в София. Там, където има Медицински университети и струпване на болници, броят на медиците е много по-голям”, уточни той.

Доц. Кунчев сподели, че България не споделя идеята на Великобритания да прави само първа имунизация. “Трябва да сме сигурни, че сме осигурили втората доза на хората”, каза той.

При тези темпове и при наличието на нови ваксини се очаква след март – април мисля, че може да стартира имунизирането срещу COVID-19 на всички желаещи.

Доц. Ангел Кунчев коментира пред медиите и предстоящите парламентарни избори, които според указа на държавния глава Румен Радев, ще се състоят на 4 април 2021 година. По думите му, най – важно е да се спазват мерките, които и към момента са валидни – носене на маски, спазване на дистанция и дезинфекция.

Той отново заяви, че ваксинацията е доброволна и няма как да се задължат хората от секционните избирателни комисии да се ваксинират.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар