Ваксинират цял град в Китай за за 5 дни – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Властите в китайския град Жуйли на границата с Мианма са си поставили за цел за пет дни от днес да ваксинират всичките около 300 000 жители на града заради появата на огнище на коронавируса.

От вторник насам в Жуйли са потвърдени общо 16 случая на ковид, като 12 от заразените са китайци, а останалите – граждани на Мианма. Китайската централна телевизия показа опашки от хора, които чакат да бъдат ваксинирани. Вчера представител на комунистическата партия в града каза за телевизията, че в Жуйли са пристигнали 159 000 дози ваксина.

Телевизионни кадри показаха опустелите улици, след като градската управа нареди на хората да останат под домашна карантина и затвориха магазини и бизнеси, които не са от първостепенно значение. Властите казаха също, че ще засилят контрола по границата с Мианма, за да не допуснат незаконно проникване на хора оттам.

Това е първият случай, когато в Китай ваксинират цял град заради огнище на ковид.

Днес Националната здравна комисия съобщи, че вчера в страната са извършени около 6,8 милиона ваксинации срещу КОВИД-19, с което общият брой на поставените ваксини е достигнал 126,62 милиона, отбелязва Ройтерс

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар