Валентин Вацев: Много скоро русофобския патос на българските медии ще стихне

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Очаквам да стихне русофобския патос на българските медии. Ръководителите на тази русофобска истерия ще бъдат леко разтревожени от смяната на властта във Вашингтон. Те живеят със съзнанието, че са хора на Байдън. Ако обаче Байдън бъде сменен от Доналд Тръмп, те ще трябва да се пребоядисат в движение. Коалицията „Козяк“, която в момента контролира парламента, ще отслабне и ще отслаби натиска си за съставяне на правителство“, коментира днес в интервю за БНР Валентин Вацев.

 

„Изборите в САЩ изразяват дълбоката разделеност на американското общество. Прекият сюжет е – Дълбоката държава, която стои зад Демократите и Джо Байдън. Тя разполага с неограничен ресурс и ще бъда изненадан, ако изпусне шанса да победи. Моментът за Дълбоката държава на САЩ е исторически – тя или трябва да приключи наченатият от нея процес на глобализиране на света или да се саморазпусне. Затова допускам фалшифициране на изборните резултати в полза на демократите“. Това каза пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

Той допълни, че според републиканците разходите на САЩ за войната в Украйна са необосновано раздути: „Можем да сме сигурни, че дори и да не спечелят, те ще работят за това да се съкрати финансирането за Украйна. Ако републиканците спечелят, вниманието им ще е насочено основно към вътрешноамериканските проблеми. Средният американец прогресивно обеднява. Той отива до урните с надеждата някой във Вашингтон най-сетне да обърне внимание на неговите екзистенциални проблеми“.

В предаването „12+3“ Вацев коментира и актуалната политическа обстановка у нас: 

„Очаквам да стихне русофобския патос на българските медии. Ръководителите на тази русофобска истерия ще бъдат леко разтревожени от смяната на властта във Вашингтон. Те живеят със съзнанието, че са хора на Байдън. Ако обаче Байдън бъде сменен от Доналд Тръмп, те ще трябва да се пребоядисат в движение. Коалицията „Козяк“, която в момента контролира парламента, ще отслабне и ще отслаби натиска си за съставяне на правителство“.

Интервюто с Валентин Вацев можете да чуете ТУК:

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар