Валентин Радев

Валентин Радев: Много често умишлено пускаме мигранти да преминат оградата

Валентин Радев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Задържаният мароканец, който беше изправен пред българския съд, има връзки с ИДИЛ.

Ние вече получихме молба от мароканското правителство за екстрадация на лицето, ще изчакаме процедурата и ще го изпратим. Той е търсен от тях точно за подобни връзки”.

Това обяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Твърдението на мароканските колеги е, че е опасен, има специални знания и че е бил един от доверените лица в терористичната организация”, добави той.

Вътрешният министър коментира, че от подопечното му ведомството и другите служби са знаели за това какъв е задържания мароканец, както и групата от 27 души, сред които е бил той.

„Имаме дирекция в МВР, която е във връзка с Интерпол и Европол и всяка информация за търсени лица се проверява и сравнява, но в случая със задържания мъж, това е станало след сигнал от мароканските колеги”, коментира още Валентин Радев.

Според вътрешния министър границата ни е достатъчно защитена и изградената ограда е достатъчно сигурна.

„Естествено се случва да преминават хора през нея, това не може да бъде избегнато съвсем, но много често тези преминавания ние ги правим умишлено, защото след това проследяваме хората и се опитваме да хванем канала.

Какво като хванем тези на оградата, които се катерят – ще хванем пет, десет, двадесет души, ние искаме да хванем каналджиите”, заяви Валентин Радев.

„Има си правила и процедури, по които действаме”, добави вътрешният министър.
„Нашата граница е най-добре защитената в Европа. Що се отнася до Шенген, ние трябваше отдавна да сме в тази структура, но сега убеждаваме партньорите си с действия и информация, че сме готови”, каза още министър Радев.
Според него, от доста време няма голямо пропускане на хора към Сърбия и върнатите оттам са нула от началото на годината.

Източник: Кросс

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар