валери симеонов скандал

Валери Симеонов: НФСБ остава във властта, дайте ми обаче министерство на туризма

България, Валери Симеонов, Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НФСБ остава във властта, иска промяна на политическото споразумение. Партията ще гласува против оставките на Нанков, Радев и Московски.

Това заяви лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов на специална пресконференция, съобщава “Епицентър”.

Симеонов напомни, че отдавна е против министъра на туризма Николина Ангелкова. Не му било детска мечта да оглави това министерство, но било редно този министерски пост да е на НФСБ.

Той прочете в централата на партията на “Раковски” 134 декларацията на НФСБ, приета и огласена в неделя.

Симеонов даде да се разбере, че ако няма промяна в коалиционните отношения, ръководството на НФСБ ще постави на дневен ред оставането си във властта.

Когато твоите законопроекти не присъстват, какъв е смисълът от твоето оставане във властта, риторично попита Симеонов. И обърна внимание, че законопроектът за шума, на който той държи и който е одобрен от Министерския съвет, не минал през парламента. Цветан Цветанов, лидерът на ПГ на ГЕРБ, започнал да разсъждава дали да не се изчака малко. Ето това ни кара да сме нащрек, обобщи Симеонов.

Симеонов отговори на серия въпроси дали би приел министерско кресло.

“Не мога да съм сигурен, че оставките ще бъдат приети. Имаше и други оставки, които бяха поискани и не бяха приети”, посочи Симеонов.

Моите амбиции не са да “си напъхам цялата централа в Министерския съвет”. Това не е редно, каза Симеонов. И посочи, че имат шестима зам.-министри, като само един от тях е член на НФСБ. Но пак не бил партийна фигура, а човек, идващ от бизнеса.

Симеонов напомни, че отдавна е против министъра на туризма Николина Ангелкова. Не му било детска мечта да оглави това министерство, но било редно този министерски пост да е на НФСБ.

Има диалог – има коалиция, няма диалог – няма коалиция. Искаме да се промени диалога в голямата коалиция и в нашата коалиция – Обединени патриоти, каза лидерът на партията. И заяви, че примерният срок, който дават е краят на септември.

Запитан дали искат оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на Обединени патриоти, Симеонов сряза журналистите: “Да сте чули такова нещо?!”

След него зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев обясни, че на депутатите от НФСБ по-им харесва групата да бъде ръководена колективно. Законодателните инициативи на патриотите не били предвижвани.

Необходимо е промяна на модела на управление на парламентарната група, каза Борис Ячев.

След два дни заседания в неделя следобед ръководството на НФСБ излезе с остра декларация, в която протестира срещу “едноличния стил на управление на премиера Бойко Борисов”. От НФСБ обявиха и, че няма да подкрепят трите оставки на министри, поискани от премиера Борисов заради трагичния инцидент край Своге – на вътрешния министър Валентин Радев, на министъра на транспорта Ивайло Московски и на министъра на строителството Николай Нанков.

В началото на пресконференцията Симеонов каза, че изразява отношение към “поредицата оставки” в правителството.

В края на пресконференцията Валери Симеонов каза, че не е много сигурен дали ще има диалог в коалицията, особено в малката. И се усъмни, че въобще ще има среща ГЕРБ – Обединени патриоти, насрочена за 18 ч днес.

Като вицепремиер той най-бил доволен от работата си по демографската политика. Благодарение на него била променена наредбата за трудовата мобилност и трудовата миграция. Така стана възможно нещо, което 30 години не беше възможно – българи извън пределите на България, да имат достъп до пазара на труда у нас, посочи той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар