Вальо Михов: Михайлов подава оставка и тръгваме напред ли? Ще помисля дали да се кандидатирам за президент на БФС – БГ Футбол

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият президент на БФС Валентин Михов беше гост в БНТ, откъдето сподели, че не Борислав Михайлов е главният виновник за случващото се с футбола у нас. Михов заяви, че обмисля дали да се кандидатира за президент на футболната централа.

„Последните резултати доказват, че сме на прав път с националния отбор, а днес Борислав Михайлов ще си каже каквото трябва. Не знам дали това е най-важното, защото тази зима някои населени места са без ток. Има хора, които са без хляб. Виждаме накъде отиват цените, виждаме какво става. Виждаме как стадионите в Европа са с отопление и се играе. Защо само в България се отлага? Футболът е виновен и управниците във футбола ли са виновни? Държава се прави с управляващи и можещи хора. За 30 и колко години демокрация едно стадионче не направиха. Онзиден в Сърбия откриха три стадиона за три-четири дни. 

Държавата в Сърбия няма право да се меси във футбола, но има правото да създава стратегия и да строи. Една от грешките са многото чужденци у нас, но тя може да се поправи. Това е стратегия на Футболния съюз. Боби Михайлов има доста опит и ще реши днес. Явно се мразим много. Мразим се във футбола и в парламента. Голям смях беше гостуването на Борислав Михайлов в парламента. 

Комисията беше толкова активна… Те не са ходили на стадион, камо ли в зала. Без да направят нищо, отиват и се снимат с нашите големи спортисти. Видяхте ли европейските ни шампионки по шах и как се снимаха с тях? Разбира се, че има слабости в управлението на футбола. 

Подава си оставката Боби Михайлов, е и? Тръгваме напред ли? Искам да видя стратегия и щаб на някой. Да се види какво ще прави в близките 3, 5 и 7 години. Има ли такава заявка? Има ли програма и екип? Аз не съм видял. Имаше еуфория около кандидатурата на Борислав Михайлов преди години с това, което бяха направили в САЩ. 

Екипът на другите кандидати е от бивши национали, които се отказаха от националния отбор. Лигата трябва да си администрира първенството, за да няма виновни. Организацията трябва да е лигата. Там са президентите на клубовете и там се решават нещата. 

Може и аз да се кандидатирам за президент на БФС, защо не? 45 години съм във футбола, все нещо съм научил. Властта и парите не са за всички. Управленци ни трябват на тази държава, за да си направят екип и да управляват. Даваш и изискваш с компетентни и можещи хора. Аз съм си поемал отговорността, когато съм най-невинен.  

Защо не похвалим някой? Сърбия победи ли ни? Не говоря в защита на Борислав Михайлов, това искам да го подчертая. С тези мачове, които изиграхме и с малко късмет, щяхме да имаме 10-12 точки. Борислав Михайлов да излезе да играе и да пази на вратата ли? Искам да поздравя Илиан Илиев с това, което направиха момчетата. За националния отбор аз съм оптимист. 

Ще помисля дали да се кандидатирам за президент на БФС”, заяви Михов.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар