Вальо Топлото загуби наследството на майка си – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият шеф на столичното парно Валентин Димитров, известен като Вальо Топлото, понесе нов удар от съдбата. След като беше осъден на 7 г. затвор за пране на пари, той загуби и наследството на покойната си майка Цеца Димитрова, фамилиарно наричана от медиите баба Цеца.

С решение на Върховния касационен съд (ВКС) от бившия директор на „Топлофикация” бяха отнети апартамент и гараж в София, ливади в землището на самоковското село Бели Искър и 157 340 лева в няколко банкови сметки, принадлежали на майка му. Реалната стойност на недвижимото имущество още не е оценена.Делото за конфискацията на имотите на Цеца Димитрова започна след нейната смърт през 2011 г. Причината – тя заедно със сина си беше подсъдима.


Нейното обвинение беше за неплащане на данъци в размер на 200 хил. лв.

Четири години от живота на възрастната жена, която почина на 86 години, минаха по кабинетите на разследващите и съдебните зали. Тя обаче ожесточено бранеше сина си от нападките.

След кончината стартира процесът по конфискация, като той се води срещу наследника ѝ, т.е. срещу Валентин Димитров.

Държавата претендира за апартамент от 79 квадрата в столичния жк „Белите брези” заедно с мазе и таван към него, плюс гараж с площ 16 квадрата на ул. „Нишава”, четири ливади и четири влога.

Те са съответно в размер на хиляда лв. в едната сметка, а в останалите три – 5 хил. лв., 21 хил. лв., 58 хил. лв. както и 75 броя акции.

Вальо Топлото не успя да докаже законния им произход и изгуби делото първо в Софийския градски, а после и в Софийския апелативен съд.

В същото време самият той е със запорирано имущество

Неговото дело още не е започнало, защото според закона, който действа през 2006 – 2007 г., първо трябва да получи окончателно осъдителна присъда. Едва след нея започва и процесът за отнемане на имуществото.

През 2012 г. законът беше променен, въведена беше гражданската конфискация, която се развива независимо от хода на наказателното дело, но промяната не засяга бившия шеф на парното, защото неговият случай е пет години по-рано.

Така че се чака окончателно решение по делото за пране на пари, което започна през 2009 г. То обаче едва ли ще е скоро, защото в началото на август беше прочетена присъда едва на първа инстанция.

Срещу Димитров имаше и други дела, но във връзка с тях някогашната Комисия за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) не е била сезирана, пише „24 часа“.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар