Ваня Григорова: КТ „Подкрепа“ няма да подкрепи бюджета, при замразяване на мин. заплата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ваня Григорова: КТ

стоп кадър, NovaNews

„Единствената по-значима промяна, която се вижда в този законопроект за държавен бюджет, е в бюджета на ДОО и промяната на изчисляване на пенсиите, която ще се случи от 1 октомври тази година. Тази промяна не е съгласувана и изговаряна със синдикатите. Ние не трябваше да разбираме за това в петък вечерта“, това заяви пред bTV Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“.Тя допълни, че от синдикатите не са против увеличаването на пенсиите и няма как да са против, но това е трябвало да се случи с увеличаване на приходите във фондовете на НОИ.


По нейните думи, за да не се финансират пенсиите с бюджета, трябва първо да се увеличат минималния и максималния осигурителен доход и да се случи изсветляване на труда за всички онези хора, които работодателите не внасят осигуровки. 

„Да се взима нов дълг, за да се покрива старият е мързеливият подход. За да не се случва това, на първо място трябва да имаме значим икономи“ески ръст. На второ място държавата трябва да иззема достатъчно от бизнеса и от по заможните български граждани, така че да може да го покрие и да не се налага да взима нов“, каза още Ваня Григорова.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар