Ваня Григорова коментира, защо „зеленото човече“ идва у нас

Ваня Григорова: Не е проблем, че София е синя, а че София е апатична

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Не залагам нито на нумерология, нито на астрология или врачуване. Смятам, че нашият шанс за балотаж е много висок. Хората не издържат на това оттегляне на общината и държавността от техния живот.“ Това заяви кандидатът на кмет на София на обединената левица Ваня Григорова по БНТ, пише Актуално.

„Не е проблем, че София е синя, а че София е апатична. Анализаторите се опитват да рамкират разговора между сивото и по-сивото. Категорично невярно е, че социалното и лявото нямат шанс“, коментира тя.Идеите на Григорова за промяна на София „Зелените коридори“ не са екзотична идея. „Те трябва да се запазят, защото вече са започнали да се застрояват“, каза Григорова. Тя посочи и друга своя идея – поне 20% от централния бюджет да се разпределят за районните кметове и те да решават за какво да се харчат приоритетно в диалог с гражданите.


По думите на бившия синдикалист борбата за правата на хората е призвание. „Никога не съм обещавала заплати, а съм се борила за заплати“, посочи тя.

„Важно е да има по-голяма прозрачност в управлението на общината. Преди приемането на общинския бюджет трябва да има дебат с гражданите“, каза още кандидатът на левицата за кмет на столицата Ваня Григорова.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар