Ваня Григорова тръгва към вота

Ваня Григорова тръгва към вота “2 в 1” с Мая Манолова

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стана ясно кои формации влизат в коалицията, с която Ваня Григорова ще щурмува националния и Европейския парламент. Потвърди се и информацията, че към Григорова се присъединява и Мая Манолова, която преди дни напусна “Левицата”.

В коалиция “Солидарна България” участват партиите “Българска левица”, “Обединена социалдемокрация” и “Изправи се.БГ”, се разбра от прессъобщение с анонс за регистрацията й в ЦИК във вторник. 

Коалицията ще участва и на националните избори, и на евровота. 

Председател на Коалиция “Солидарна България” е Ваня Григорова, която е общински съветник на София от местната коалиция “БСП за България” и обяви тази сутрин, че е решила да се кандидатира за депутат, но не уточни с коя формация ще щурмува парламента.

По информация на Dir.bg партньорството в новата коалиция на Григорова е договорено и подписано миналата събота, а тя е оглавила коалицията. Манолова и Григорова вече си партнираха в рамките на местната коалиция за кметските избори в София, както и при акциите в защита на Паметника на Съветската армия. 

По-рано днес от “Левицата”, в която допреди седмица участваше и формацията на Мая Манолова, коментираха, че са отказали предложението на Ваня Григорова да се явят заедно на изборите. Именно оттам първи заподозряха, че Манолова и Григорова ще се обединят за изборите и затова лидерката на “Изправи се. БГ” ги е напуснала.

В процеса на разговорите е станало ясно, че претенциите ѝ са несъвместими с принципите на лявото обединение, а именно – равнопоставеност на участниците в коалиция “Левицата!”, обясни пред медиите в ЦИК Костадин Паскалев.

Преди регистрацията във вторник председателят на Коалиция “Солидарна България” Ваня Григорова ще даде брифинг за медиите пред ЦИК. 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар