ВАП сезира Фандъкова и Минеков заради банята в „Овча купел“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира служебния министър на културата Велислав Минеков и кмета на София Йорданка Фандъкова да организират проверка на обществената поръчка за “Адаптация и реставрация на сградата на минерална баня “Овча купел” като рекреативен център с активно използване на минералната вода”.

Във ВАП е образувана преписка след информация в медиите, в която са изложени доводи за недопустима намеса в предназначението и режима на опазването на сградата.

Описани са съмнения за нарушения при подготовката на обществената поръчка за трансформирането на баня “Овча купел” в научен център за върхови постижения.

“По време на проверката Министерство на културата следва да установи допуснато ли е нарушение на Закона за културното наследство и при издадените актове, касаещи предназначението, статута и режима на опазване на сградата”, уточняват от ВАП. 

От Столична община се изисква становище относно дейностите, касаещи обществената поръчка.

ВАП уточняват, че резултатите от предприетите действия, както и направените констатации следва да се изпратят до тях в кратък срок.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар