Варненец изхвърли на студа 10-месечното си бебе и майка му! Кой ще ги приюти?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подобни постове в социалните мрежи не са чести, но когато се появят, предизвикват много и противоречиви мисли и коментари. Какво може да накара един баща да изгони майката на детето си на улицата през зимата, и то 2 дни преди Нова година? Заедно с 10-месечния им син. Абсурдно ли ви звучи? Такова е. Но е действителен случай отпреди часове.

Хора, мъжът ми ме изгони на улицата с бебе на 10 месеца. Сега съм при съседи. Живея във Варна. От Закрила на детето ми казаха да си оставя детето в приемно семейство. Има ли център за майки с деца, който би ме приел с малкия за няколко месеца, да си стъпя на краката?

Това написа 42-годишната Веселина в една от групите за майки във Facebook. Вопълът й тутакси беше подет от други майки, които започнаха да дават съвети на Веселина как да се справи със ситуацията. Някои от тях я упрекнаха, други я съжаляваха, а трети даже си разказаха собствените истории, в които пак има мъже, които изхвърлят жените и децата си на улицата…

Glas.bg се свърза с жената, за да чуе историята й от първо лице. Оказа се, че в основата на “случката” са парите. Както се случва обикновено. 42-годишната майка, която има още две деца от първия си брак, получава “само майчински” и 40 лева детски, които очевидно не удовлетворяват таткото. Парите й “не ставали за нищо”.

Веселина няма къде да отиде. Защото и собствената й майка не я иска с “това дете”. Бащата трябвало да поеме отговорност за него, след като го е искал. Пък и брат й и снаха й живеят при майка й… Приютила я е съседка, но… за една нощ. Даже й купила памперски и храна за бебето, за което майката изпитва силна благодарност. Но си дава сметка, че е обърнала живота на възрастната си съседка с главата надолу и не може и не бива да остава при нея.

Веселина е от Варна и днес ще се опита да намери местенце за себе си и бебето в някой от кризисните центрове в града. Иначе вчера е извикала полиция, чиито служители са изготвили констативен протокол и… толкова. Останалото не е в правомощията им. Страхува се дори да си вземе дрехите от апартамента на мъжа, с когото живее на семейни начала от 4 години.

Днес една жена – варненка, която е прочела поста й в мрежата, ще отиде до дома на съседката й, ще я вземе заедно с 10-месечния Калоян и ще тръгнат по институциите. А ние ще проследим историята на майката – стига да успее да си плати телефона и да не й го спрат…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Варненец изхвърли на студа 10-месечното си бебе и майка му! Кой ще ги приюти?

Вашият коментар