Василев обещал на Борисов: Централите ще работят до 2038 година

Василев обещал на Борисов: Централите ще работят до 2038 година

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изключително удовлетворен съм от срещата с финансовия министър Асен Василев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предава „Фокус“.

На срещата относно това как ще се разглежда и стуктурира бюджетът са присъствали и Делян Пеевски и Делян Добрев. Борисов се обърна към премиера, министрите и миньорите с думите, че „блокирането не е изход и тормози другите граждани“.Той е получил потвърждение от Асен Василев, че централите няма да бъдат затворени до 2038 година, а ще работят. По думите му това е доста време, в което технологиите ще напреднат много. Също така всеки, който иска да напусне, получава 36 заплати, за което гарантира отново финансовият министър.


„В текста да отпадне, че на самите мини може да се прави соларен парк. Четвърто – върху язовирите няма да се правят фотоволтаици. Улеснява се до 60 дни бързо да се инвестира във ВЕИ, особено върху сгради, паркинги, молове – там да става бързо. Това, което се съгласи Асен Василев е ако инвеститорът иска удължаване да е възможно“, изброи Борисов.

“Надявам се с тази диалогичност на Асен Василев днес на Министерски съвет към миньорите и работещите там, да успокоим напрежението и да решим проблемите“, добави Борисов.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар