Васил Божков: Връщам се преди изборите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бизнесменът Васил Божков обяви, че се връща в България и не се страхува от евентуалното си арестуване още на границата, защото има кандидат-депутатски имунитет. Той направи това изявление в предаването в „ЕвроДикоф“, в интервю пред Сашо Диков и журналистът Станислав Цанов, автор на YouTube предаването „Напред и нагоре“.

Божков, който се намира в Дубай и има 18 обвинения в България, обясни, че ще се върне най-късно в България няколко дни след изборите и най-рано още преди изборите. От думите му излезе обаче, че обмисля връщане още преди вота, но нямало да каже точно кога, заради мерки за сигурност и безопасност. Ако ще се позовава на кандидат-депутатски или депутатски имунитет, то той трябва да е сигурен, че ще влезе в парламента.

Божков отново нападна американските власти, че са го сложили в санкционния списък по закона „Магнитски“. В същото време той обаче обяви, че сега може американците да не го искат, но утре може и да поискат да работят с него. Той все пак се оплака, че заради американските санкции като се прибере в България няма да може да си плати дори тока и водата, а дори нямало да има кой да му продаде хляб.

Според Божков неговата партия „Българско лято“ щяла да вземе 18 на сто на предстоящите избори и да бъде в челната тройка.

На въпрос дали ще иска помощ от руснаците, Божков обяви, че те нямало какво да му помогнат и че той брани само националните интереси. Бизнесменът каза, че Путин е силен президент, но и в Русия била диктатура, която обаче все пак била по-мека от тази на Борисов. Божков похвали Тръмп като добър американски президент.

В същото предаване „ЕвроДикоф“ се включи и намиращият се в Белград бивш банкер Цветан Василев, който обяви, че когато е сигнализирал американските власти по закона „Магнитски“ преди години, българската прокуратура веднага образувала дела срещу неговата дъщеря и неговата съпруга. На въпрос дали и той живее с по 1-2 млн.евро като Васил Божков, Василев заяви, че живеел с много по-малко пари. Бившият банкер дори обяви, че имал много тежки моменти, в които едва оцелявал.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар