Васил Божков признал: Спира финансирането на Левски, ако приемат новия закон за хазарта, готвят се протести

България, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Васил Божков ще спре финансирането на Левски, ако приемат новия закон, с който на практика ще се национализира хазарта в България. Това е заявил „синият“ бос на днешната среща с феновете, научи KotaSport.com.

„Ако влезе в сила предложеният закон от Валери Симеонов и национализират лотарийния бизнес, то аз няма да имам възможност да издържам отбора“, признал е Божков. Както е известно, „Обединени патриоти” предложиха промени в Закона за хазарта, с които се забранява организирането на лотарийни игри от частни фирми. Вносителят на законопроекта е Валери Симеонов.

Явно именно тази черна перспектива пред Левски наложи и гробното мълчание след близо двучасовата среща между финансовия благодетел на клуба и фенове от цяла България. Единственият, който застана пред медиите, бе председателят на НКП – Степан Хиндлиян, който обаче също не бе никак словоохотлив.

„Ние бяхме гости на тази среща. Обсъждаше се бъдещето на Левски. Има собственици, които трябва да кажат дали е оптимистично бъдещето. Работата на привържениците е да подкрепят отбора, а не да правим прогнози дали бъдещето е оптимистично, или не”, заяви красноречиво Хиндлиян.

На днешната среща на „Герена“, Васил Божков се официализира като собственик на Левски пред сините фенове, почти година след като официално неговият подчинен Георги Попов стана физически притежател на акциите.

Босът на хазартния бизнес у нас е оправдал да отсъствието си от важните клубни мероприятия с това, че е искал Левски първо да спечели някакъв трофей, след което и той да се афишира. Освен това Божков е имал и лични притеснения за подобна стъпка, тъй като преди време е бил собственик на фалиралия през 2016 година ЦСКА.

По информация на BGpravda се подготвят и протести, в които да се включат феновете на Левски.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар