Васил Божков пусна снимка с череп и обяви: Идвам

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бизнесменът, клиент на прокуратурата и кандидат-политик Васил Божков публикува иронична снимка с череп, какъвто е прякорът му, и хвърли словесни стрели към главния прокурор Иван Гешев.

“Европейската заповед за арест, издадена от прокуратурата без санкция на съда, е невалидна. Това реши Съдът на ЕС в Люксембург. Още вчера Уестминстърският съд (Westminster Мagistrates” Court) в Лондон е прекратил всички дела от България, образувани от Иван Гешев и неговите предшественици по европейски заповеди за арест. Определени са като “негодни”…. Това решение важи и за онази европейска заповед за арест, за която се твърди, че е издадена и на мен и връчена на назначен от Каскета служебен защитник. Дори и да има такава заповед, тя вече е негодна. Като Иван Гешев. #БъдетеСмели”, написа Божков във Фейсбук.

Както dir.bg съобщи днес по-рано, Административният съд в София отмени решение на НАП от миналата година за запор на лично имущество на обвиняемия бизнесмен, който успя да замине за Дубай и все още е там. Става дума за три негови имота. Сред посочените от съда причини са липса на ясни данни за размера на това имущество в атакуваното постановление, собствеността на това имущество, доказателства, че длъжникът умишлено се освобождава от активи, липса на яснота дали възбраната затруднява съществено дейността и други. “При липса на обоснованост и мотивираност по отношение вида и размера на предполагаемите бъдещи публични вземания, отсъствие на данни за реалния обем на предходните обезпечения на същото задължение, наложената възбрана върху имуществото на длъжника, посочено в процесното постановление, формира извод за непропорционалност и несъразмерност”, се казва още в мотивите на съда. Магистратите са категорични, че е “невярно” твърдението за направен анализ на получените от Божков доходи. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар