Васил Велев

Васил Велев: За търпението ни към безчинствата на управляващите, ще си платим с глад и студ тази зима

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), заяви пред БТВ, че липсата на синьо гориво за бизнеса ще доведе до съкращаване на 250 хил. работници.

„Ние сме най-големите глупаци в Европа, ние сме по-големи украинци от украинците, които потребяват и транзитират руски газ. Ние сме по големи европейци от французите, германците, австрийците и италианците, които купуват по дългосрочните си договори руски газ. Ние се отказваме от по-евтиния с 1/3 минимум руски газ и търсим втечнен, който не можем да докараме до газопреносната мрежа на страната. За нашето търпение към безчинствата на управляващите, ние ще си платим с глад и студ през тази зима“, коментира председателят на АИКБ.

„Обещаха ни 4 пъти по-евтин газ, а той поскъпна 2 пъти, но по-лошото е, че няма газ за бизнеса“, заяви той,

Работодателските организации са попитали с отворено писмо от 27 юли какво следва, но не са получили адекватен отговор. „Получихме неясни обяснения за някакви 7 танкера, които впоследствие се оказаха 3 до края на годината, но за сметка на това този газ не може да стигне до България, защото нито има слотове за разтоварване, нито има трасе, по което да пристигне газ. Даже и този газ да стигне до България, той не решава проблема, защото осигурява по-малко от половината от недостига“, каза още Велев.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар