Васил Терзиев Кирил Петков

Васил Терзиев избяга от Дебата очи в очи с Ваня Григорова и предлага дебати по …тройки

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече няма съмнение, че на Продължваме Промяната в главите им са само парапети и тройки! Точно това предлага уплашеният „язовец“ Васил Терзиев на Ваня Григорова.

От предизборния щаб на коалиция „Обединени за София“ („Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“) разпратиха до медиите прессъобщение, с което предлагат дебат между Васил Терзиев и Ваня Григорова, но… по тройки.

Предложението е двамата кандидати да се явят на дебата в екип по трима, придружени от избран член на СОС, кандидат или избран районен кмет.

Припомняме, че вчера Ваня Григорова прие поканата на БНТ и БТВ за дебат с Васил Терзиев в четвъртък, пише Епицентър. Бг.

Очаквам Терзиев на дебат, няма да говоря с партийни лидери, а със софиянци. Софиянци заслужават да им дадем възможност да направят информиран избор, заяви Григорова във видеообръщение във Фейсбук. Терзиев няма полезен ход, защото балотажът се очертава да бъде „Всички срещу ПП и ДБ“ и по-високата избирателна активност ще го потопи и целият отрицателен вот ще се концентрира срещу него. От дебати ще спечели само Ваня, която има нуждата да увеличи още повече вълната за себе си.

Ето пълния текст на предложението на щаба на Васил Терзиев:

ДО:

БНТ, БНР, БТА, bTV, Нова ТВ, Дарик Радио, Икономедия

Копие:

Предизборен щаб на г-жа Ваня Григорова

Уважаеми представители на медиите,

След края на изборния ден в щабовете ни постъпиха множество предложения за организиране на дебати в различни форми и в различни медии. Благодарим за интереса.

Аз лично вярвам, че един смислен дебат би бил изключително важен за софиянци, за да могат да вземат информирано решение на изборите тази неделя. По тази причина в изминалия месец участвах в множество дебати с моите конкуренти, където представих програмата си, екипа си и плановете си за управление на София.

Сега, в седмицата на балотажа, аз и моят екип вярваме, че е контрапродуктивно за избирателите провеждането на множество дебати, тъй като времето между двата тура е ограничено.

Ние винаги сме искали посланията ни да достигат до максимална аудитория и сме се отнасяли отговорно и равнопоставено към всички медии. Формата на дебат между конкуренти е важна за избирателите и аз напълно я подкрепям.

Ето защо призовавам медиите да организират дебат между г-жа Григорова и мен в следния формат:

  • 3-ма участници от екип – кандидат за кмет на София, избран член на СОС, кандидат или избран районен кмет
  • продължителност до 60 минути
  • медии: БНТ, БНР, БТА, bTV, Нова ТВ, национално новинарско радио, бизнес издание с видео подкаст
  • Време и дата на излъчване, място – според договорка между медиите

Вярвам, че един такъв дебат ще достигне до най-широка аудитория и ще даде възможност ние като участници да представим на зрителите визията за управление на бъдещия кмет, за работата му с общинския съвет и районните кметове, програмата за развитие на София. Този формат ще представи една пълна и последователна картина пред софиянци преди изборите.

Обръщам се към г-жа Ваня Григорова и нейния щаб да подкрепят едно такова начинание с участието си.

Васил Терзиев
Кандидат за кмет на София


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар