Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев встъпи в длъжност днес, на първото заседание на Столичния общински съвет в мандат 2023-2027 г.

Издигнатият от ПП-ДБ, какво и новите общински съветници положиха клетва пред областния управител Вяра Тодева, председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова и др.
Снимка: Булфото

Още снимки вижте ТУК>>


“Местният парламент на най-големия град на България може и трябва да бъде пример за приемането на решения с консенсус за възхода на София и на нейните жители. Вярвам, че местната изпълнителна власт в лицето на Васил Терзиев и неговия екип може и ще бъде пример за честност и почтеност на хората. В 21-ви век, когато изкуственият интелект навлиза се повече и повече, повече от актуален е девизът “Расте, но не старее!”. И нека никога не забравяме, че най-важен е човекът и неговия просперитет”, заяви Тодева при откриването на заседанието.


Снимка: БТА

В рамките на сесията днес Столичният общински съвет предстои да избере свой председател, като се очаква Борис Бонев от “Спаси София” да бъде номиниран за поста.


Снимка: БТА

В Столичния общински съвет има 61 общински съветници. Местната коалиция “Продължаваме промяна – Демократична България” има 23 общински съветници. Местната коалиция ГЕРБ-СДС има 14 общински съветници. Местната коалиция “БСП за България” има 9 общински съветници. Партия “Възраждане” има 8 общински съветници. Партия “Има такъв народ” има трима общински съветници. Местна коалиция КОД има трима общински съветници. ВМРО-БНД има един общински съветник. 


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар