ВАС върна за ново разглеждане делото на фирма, санкционирана по “Магнитски”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховният административен съд връща за ново разглеждане от друг състав на Административния съд в София дело, образувано по жалба на “Евросъдружие” ООД във връзка с включването му в списъка “Магнитски”.

Причината е, че първоинстанционният съд е допуснал нарушения на съдопроизводствените правила, като не е извършил дължимите по закон процесуални действия, информират от ВАС.

Делото беше образувано пред ВАС по частна жалба на дружеството срещу разпореждане на Административния съд – София. С него е отхвърлено искането за отмяна на действия на Националната агенция по приходите, Министерството на финансите и Българската народна банка за публикуване, поддържане и включване на трите дружества в рестриктивен списък по наложените от САЩ санкции по закона Магнитски.

Върховните магистрати приемат, че първата инстанция е постановила разпореждането, без да уведоми посочените администрации за започнатото съдебно производство. Освен това, според ВАС, софийският административен съд не е изпълнил и задължението си да събере становищата на страните в производството, както и необходимите данни, за да установи извършват ли се твърдяните действия, от чие име и на какво основание.

По този начин, първоинстанционният съд не е осъществил проверка и е постановил съдебния акт в нарушение на съдопроизводствените правила.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар