ВАС застана зад Волен в спора му с Кошлуков – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховният административен съд (ВАС) застана зад Волен Сидеров в спора му с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. След като ЦИК, под медийно влияние, взе прибързано и неправилно решение и не уважи справедливото искане на Сидеров за достъп до участия в държавната телевизия, ВАС отмени решението на ЦИК и разпореди да се произнесе отново.

Съдът е установил, че комисията е взела решението си, без да изясни фактите и обстоятелствата от значение за случая, като не е направила и изследване на приложимата за спорните отношения правна уредба. Затова ВАС връща преписката в комисията “за произнасяне при спазване на указанията на съда по тълкуване и прилагане на закона”. Решението е окончателно.”ВАС взе едно справедливо решение. Върховният административен съд отмени решението на ЦИК да отхвърли сигнала на ”Атака”, че БНТ нарушава споразумението ни и неправомерно ми отказва достъп до предавания на телевизията”, написа лидерът на ”Атака” Волен Сидеров в социалните мрежи.

”Атака” има подписано Споразумение с БНТ за отразяване на предизборната кампания. То е със силата на договор. Сидеров има право да участва в предаванията, но Кошлуков и Управителният съвет на медията му забраниха достъп, с което го лишиха от това да излага вижданията си като кандидат-кмет на София. Така Кошлуков и УС на БНТ нарушиха и чл. 189 от Изборния кодекс, който задължава да има равнопоставеност на всички кандидати.

Заради наложената цензура над Сидеров АТАКА поиска оставка на Кошлуков и целия Управителен съвет.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар