ВАС постанови изваждане и на Стефан Найденов от списъка „Магнитски“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховният административен съд постанови името на бизнесмена Стефан Найденов да бъде извадено от т. нар. “разширен български списък със санкциите по закона „Магнитски“.

Решението, както и тези за синовете му Цветомир и Боян Найденови, е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. На 15 юни Министерството на финансите на България публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на САЩ.


Стефан Найденов и синовете му бяха категорични, че от близо две години са прекратили отношения с Васил Божков, който е един от българите, попаднали под санкциите на Закона „Магнитски“. В началото на октомври съдът първо извади от списъка името на Боян Найденов, а няколко дни по-късно последва същото решение за брат му Цветомир.

От доказателствата безспорно се установява, че не е налице свързаност между жалбоподателя Стефан Найденов и дружествата, включени в разширения списък, като същият е прекратил всякакви отношения с лица, които попадат в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерство на финансите на САЩ. Прекратяването на свързаността се вижда и в Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенция по вписванията. Тези доказателства не са обсъдени от първоинстанционния съд при постановяване на разпореждането„, пишат в решението си върховните административни съдии.

Стефан Найденов и синовете му разкриха първи данъчното престъпление на Васил Божков и съдружниците му, с което държавата беше ощетена с приблизително 700 милиона лева. 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар