Вашингтон пост: САЩ да се учат от Путин

Вашингтон пост: САЩ да се учат от Путин

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Работна група: САЩ трябва да играят „дълга игра“ в Украйна, както прави руският президент Путин
Контранастъпление на ВСУ
Колумнистът на в. „Вашингтон пост“ Ричард Нелсън призова САЩ и техните съюзници да използват тактиката на руския президент Владимир Путин в конфликта в Украйна и да започнат да „играят дълга игра“.

Журналистът отбеляза, че украинската криза напомня за значението на дългосрочните стратегии от времето на Студената война, когато основната задача е да се съчетаят силните страни със слабостите на противника.Нелсън подчерта, че Путин има разбиране за дългосрочното мислене и разбира, че нетърпението може да бъде фатален недостатък в демокрациите, които предпочитат бързите варианти.


Колумнистът добави, че Киев ще може да демонстрира политическа воля само ако САЩ и западните държави продължат да оказват помощ.

„Подкрепата за Украйна в Съединените щати вече показва пукнатини. Г-н Путин играе дългата игра. Ние също трябва да го направим“, заключи Нелсън.

По-рано порталът Business Insider съобщи, че неуспехът на контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да е свързан не с действията на украинските бойци, а с недостатъците на обучението им от западни инструктори и лошата тактика, която са избрали.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар