ВВС спасиха живота на дете и майка, паднали в шахта – Региони – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Майка и дете пропаднаха в дълбока шахта с вода в гр. Долна Митрополия, но военнослужещи от Военновъздушните сили са успели да ги спасят, съобщиха от ВВС на фейсбук страницата си.

Инцидентът е станал на 31 май в центъра на гр. Долна Митрополия. Първо в дълбока ВиК шахта, пълна с вода, пада детето. В опит да го извади, майката също пада в шахтата. В близост до мястото са военнослужещите ефр. Данаил Цветанов Петров и редник Веселин Михайлов Вълчев, които отиват да помогнат веднага щом чуват викове за помощ от очевидци на инцидента.“В сложната ситуация военнослужещите съумяват да действат максимално бързо, адекватно и решително, и успяват да спасят детето. Едва след като го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала над водата. С големи усилия военнослужещите успяват да извадят от шахтата и жената”, разказват от ВВС.


“Уплашени, но живи и невредими пострадалите са били откарани за преглед в гр. Плевен. На мястото на инцидента г-жа Ваня Николова от Община Долна Митрополия е изказала благодарност на военнослужещите за бързата им, адекватна и животоспасяваща реакция”, пишат още от Военновъздушните сили.

Ефрейтор Данаил Цветанов Петров и редник Веселин Михайлов Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се обучават в курс за придобиване на военна квалификация “Младши сержант – първи модул”.

“Командирът на 12-та авиационна база ги поздрави за мъжеството, предприетите бързи и адекватни действия. Благодарение на тяхната решителност и непоколебимост в тази критична ситуация, този нещастен инцидент завърши с добър край и два човешки живота бяха спасени”, пишат още от ВВС.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар