Вдигат с 15% заплатите на служителите в ДАИ, прекратяват стачката

Вдигат с 15% заплатите на служителите в ДАИ, прекратяват стачката

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Средно с около 15% ще бъдат увеличени заплатите на служителите в Автомобилната администрация. Въпреки че протестиращите настояваха за поне 30% по-високи възнаграждения, засега стачните им действия спират, съобщи БНР. 

Увеличението от 15 на сто ще е със задна дата от 1 януари. Освен 30% увеличение, протестиращите искаха и изравняване на възнагражденията на дългогодишните служители с новоназначения, които са с по-високи заплати.

Според тях повишението не е адекватно на инфлацията от последните години. Въпреки това се прекратява процедурата по стачните действия, обяви Стойчо Стойчев от синдикалната организация на КТ “Подкрепа” в ДАИ-Пловдив и председател на Стачния комитет.

Договорено е да не се търси дисциплинарна отговорност на протестиралите служители, както и нови униформи, нови служебни превозни средства и подобряване на базите.

Протестът на служители от ИА “Автомобилна администрация” в Пловдив и страната започна в края на март, след което премина към ефективни стачни действия.

Тъй като според колективния трудов договор служителите на “Автомобилна администрация” нямат право да напускат работните си места, те стачкуваха, извършвайки минимален обем работа по обслужване на клиентите, издаване на административни актове и документи.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар