Вдовицата на майор Терзиев призова: Пуснете последните 13 секунди от записа

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Извадете публично предпоследните 13 сек. тогава, те са достатъчни за истината. Ще станат ясни и височина, и мерки за безопасност, и команди, и изпълнение… Това написа в нов пост във Фейсбук днес Димитрина Попова – вдовица на загиналия преди 20 дни майор Валентин Терзиев, който загуби живота си по време на военно учение край Шабла.

„Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело за инцидента с МИГ29 (а такова ще има), защото всички свързани лица са с Ваша протекция и ще бъде ли прокуратурата независима или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна…..“, пише още тя.

По-рано днес служебният министър на отбраната Георги Панайотов обяви, че до 10 дни от военна полиция ще приключват с разследването на катастрофата с МиГ-29.

Докладът им щял да бъде в две части – едната с некласифицирана информация, а втората – с класифицирана, защото засягала сигурността на страната.

„Първата част веднага ще бъде оповестена“, каза министърът.

Инцидентът с изтребителя МиГ-29 на майор Валентин Терзиев се случи в Черно море край Шабла на 9 юни малко след полунощ, а пилотът не успя да катапултира и е загинал.

15 дни след катастрофата, кутията беше извадена от морското дъно и пренесена със самолет от Варна в авиобазата „Граф Игнатиево“, за да се свалят записите в нея и така да се разбере какво е станало във въздуха.

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар